Nowe Dobre Ziele

12 lipca 2015, w kategorii: dobre ziele
Po hektolitrach wypitej yerby, dziesięciu wywróconych na klawiaturę zaparzkach - nareszcie uruchomiliśmy nasz nowy sklep!
Mamy nadzieję, że obecny serwis internetowy spełni oczekiwania. Czekamy na Wasze opinie, uwagi i sugestie, bo to dla Was ciągle chcemy zmieniać się na lepsze!

Ruszamy też z yerbowym blogiem, poprzez który chętnie podzielimy się naszym doświadczeniem, wiedzą i pasją do Yerba Mate.

Z wszelkimi pomysłami i sugestiami piszcie na: yerba@dobreziele.pl

Ekipa Dobre Ziele:)
Paweł Piwowar

Paweł Piwowar

Aktywnie pije yerbę ponad 15 lat. Badał ją laboratoryjnie na studiach, opowiadał o niej światu, aż w końcu postanowił zostać najlepszym dilerem Yerba Mate w Polsce. Czy mu się udało, to już nie nam oceniać. Uwielbia cały dzień sączyć brazylijskie chimarrão lub klasyczne susze przyrządzone w małych naczynkach.

Proponujemy do dalszego czytania

10 lat Dobrego Ziela - galeria wspomnień

10 lat Dobrego Ziela - galeria wspomnień

26 listopada 2021
Jak wyglądał pierwszy magazyn? Jaka była nasza największa zaparzona Yerba Mate? I dlaczego “prawie” wzięli nas do Hollywood...
Dlaczego lubimy małe naczynka do yerby?

Dlaczego lubimy małe naczynka do yerby?

08 czerwca 2021
Małe jest piękne, ale nie tylko! Poznaj 10 zalet picia w małym materku. Dlaczego mieszkańcy Ameryki Południowej wybierają małe naczynia oraz dlaczego mała Yerba Mate smakuje również wg nas... lepiej i zdrowiej?
Najmocniejsza Yerba Mate - ranking TOP6 od Dobre Ziele

Najmocniejsza Yerba Mate - ranking TOP6 od Dobre Ziele

29 maja 2020
Konkretnie i na temat. Szukasz kofeinowego pobudzenia? A co powiesz na dodatkową moc składników odżywczych, która stawia całe ciało na nogi? Zobacz, które yerbowe paczki kryją największą siłę!
Na początku była LAMA, czyli jak zaczęła się nasza miłość do chimarrão

Na początku była LAMA, czyli jak zaczęła się nasza miłość do chimarrão

07 marca 2019
Uczucie do mączystej, drobniutko mielonej brazylijskiej mate nosi wszelkie znamiona trudnej miłości. Jak wielu yerbopijcom, niełatwo nam było przygotować napar chimarrão tak, aby bombilla nie zatykała się co chwilę. Do czasu…
Naczynia z drewna algarrobo - właściwości, rodzaje i ciekawostki
21 stycznia 2023
Uwielbiane w Argentynie, natomiast w Polsce wciąż stanowią nieodkryty skarb. Naczynka do Yerba Mate z drewna algarrobo są naturalne i niesamowicie praktyczne!
Yerba dla kierowców
03 października 2021
Codziennie dojeżdżasz sporo kilometrów do pracy? A może pracujesz jako taksówkarz, przedstawiciel handlowy lub całymi dniami siedzisz za kierownicą ciężarówki? Napar Yerba Mate może okazać się Twoim najlepszym wsparciem w trakcie jazdy! Zobacz też, jak wygodnie pić mate za kierownicą?
Niszowe plantacje - prawdziwi bohaterowie w cieniu gigantów
03 sierpnia 2021
Jakiś czas temu, na naszych półkach pojawiły się tajemnicze "yerby z niszowych plantacji". Zaczęliśmy chwalić ich wyjątkowość, zachwycać się ich oryginalnością smaków i aromatów, dokładnie opisując wielopoziomowe doznania smakowe. Ale czym właściwie są te yerby i dlaczego są tak pożądane?
Dulce de leche - ciekawostki o słynnym kremie z Argentyny
18 lutego 2021
Jak wiele genialnych wynalazków powstał przez pomyłkę… Teraz zjada się go w ilości średnio 3 kilogramów rocznie!
Barbacuá - tradycja o krok od zapomnienia
19 stycznia 2021
Barbacuá to jedna z metod secado, czyli suszenia ostrokrzewu. Jest to kolejny, po sapeco (krótki, bezpośredni kontakt z ogniem), etap produkcji Yerba Mate. Susz następnie trafia do budynku, w którym zostaje rozłożony i wyeksponowany na ciepło doprowadzone z pieca, w którym palone jest drewno. Taki rodzaj suszenia w gorącym, drzewnym dymie to właśnie barbacuá.
© 2014-2023 Dobre Ziele. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wykonanie strony internetowej weboski